Corona virus: zo gaan we er in onze praktijk mee om

Het Corona virus: wat betekent dit voor u als u cliënt bent of wilt worden bij onze praktijk?

Er zijn veel maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen. Wij nemen ook maatregelen om u toch van dienst te kunnen zijn. Zolang de noodverordening geldt, behandelen wij alleen via telelogopedie, dit is logopedie op afstand via uw computer, tablet of telefoon. Wij maken voor u een uitzondering als u toestemming van een arts hebt om face to face behandeld te worden. In dat geval vragen wij u zich te houden aan onderstaande afspraken.
Bent u geen cliënt bij ons, maar op dit moment wel op zoek naar een logopediste? Neem dan telefonisch contact met ons op. Dan bespreken we of logopedie nodig is, en hoe en wanneer we hiermee kunnen starten. Mogelijk dat de eerste behandelingen via telelogopedie (beeld bellen) kunnen plaatsvinden.

Wij volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM. Mochten de richtlijnen veranderen dan laten wij dat weten via de logopedist en deze website.

Afspraken voor noodzakelijke face to face behandelingen

 • Vertoont u of een van uw huisgenoten (lichte) ziekteverschijnselen, bel dan uw afspraak af. Heeft u of een van uw huisgenoten koorts, voelt u zich niet lekker, bent u verkouden of veel aan het hoesten? Dan bent u niet welkom in onze praktijk. Wij plannen graag een afspraak op een ander moment met u.
 • Ditzelfde geldt ook wanneer u in aanraking bent geweest met iemand waarbij het Coronavirus is vastgesteld of als u in een besmet gebied bent geweest.
 • U kunt uw afspraak zonder consequenties verzetten. Wilt u proberen dit zoveel mogelijk 24 uur van te voren te doen? Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen.
 • In de praktijk hebben we mogelijkheden om uw handen te wassen/desinfecteren. Wij verzoeken u hier gebruik van te maken.
 • Wij schudden geen handen meer en vragen u dat ook niet te doen bij bekenden die u in de praktijk of wachtruimte tegen tegenkomt.

Welke maatregelen hebben wij zelf getroffen?

 • Wij schudden dus geen handen meer en wassen onze handen regelmatig.
 • Wij zorgen na een behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte.
 • Wij maken dagelijks alle oppervlakken die aangeraakt worden extra schoon, denk aan deurkrukken, bureaus, kranen, wc’s en apparatuur.
 • Wij zorgen voor voldoende luchtcirculatie in alle ruimtes.
 • Wanneer wij merken dat u griepverschijnselen met hoesten en/of benauwdheid vertoont, vragen wij u onmiddellijk naar huis te gaan.
 • Heeft een van de logopedisten zelf griepverschijnselen met hoesten en/of benauwdheid, dan voert zij geen behandelingen uit en blijft thuis.

Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen op de website van het RIVM. Voor eventueel aanvullende maatregelen volgen wij het advies en/of de opdracht van het RIVM.

Wij dragen heel graag een steentje bij aan uw gezondheid en doen er alles aan om te zorgen voor een ‘virusvrije’ omgeving!

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op.